Aanmelden

Nieuws

 

Gezocht: Voorzitter Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Voorzitter Koninklijke Nederlandse Schaakbond

De Koninklijke Nederlandse Schaakbond is op zoek naar een nieuwe voorzitter die meehelpt ons Schakend Nederland nog mooier te maken. We hebben de tijd mee, schaken is populair, en we zijn een financieel (zeer) gezonde vereniging waarbinnen professioneel en plezierig wordt samengewerkt tussen bestuur en bureau.

Koninklijke Nederlandse Schaakbond

We zijn een middelgrote sportbond en we hebben circa 20.000 actieve leden. Er zijn ongeveer 200.000 schaakliefhebbers in Nederland. Wij zijn ambitieus en werken actief en met optimisme aan onze idealen. Onze belangrijkste en concrete doelen daarbij zijn:

• Alle kinderen in Nederland de mogelijkheid geven om schaken te leren via school.

• Zowel voor leden, schaakliefhebbers als sponsoren een zodanig interessante gemeenschap te zijn dat mensen en partijen zich graag met ons (blijven) verbinden.

Het bestuur heeft 6 betrokken leden m/v en op ons bondsbureau, de professionele uitvoeringsorganisatie, werken 8 mensen en 5 fte. Landelijk kennen we regionale en specialistische bonden waarmee opbouwend wordt samengewerkt. De KNSB organiseert competities, kampioenschappen, trainingen en opleidingen voor professionele en recreatieve schakers. Daarnaast maakt de KNSB een tijdschrift voor haar leden en beheert de websites schaakbond.nl en schaken.nl. Naar wie zijn wij op zoek? Kwaliteiten en of kenmerken die we graag vinden in onze nieuwe voorzitter zijn:

• Boegbeeld met spirit en enthousiasme.

• Verbindend en netwerker (bestuurlijk en liefst ook commercieel).

• Ervaren bestuurder die affiniteit heeft met de schaakwereld.

• Denkt van buiten naar binnen.

• Staat in de moderne, online wereld en onderkent het potentieel daarvan.

De voorzitter geeft leiding aan het bestuur en vertegenwoordigt de bond. De functie is onbezoldigd en vraagt 4 tot 6 uur per week. We vinden het belangrijk dat je de ambities uit ons Meerjarenbeleidsplan deelt.

Ben jij onze nieuwe voorzitter? Mail dan je cv en een toelichting op je reactie naar bondsbureau@schaakbond.nl. Ken jij onze nieuwe voorzitter, tip hem of haar!

Voor vragen kun je bellen met Frank Lommers, onze waarnemend voorzitter, op 0653277729. We horen graag van je vóór 15-9-2020 en streven ernaar dat je eind van dit jaar kunt starten. KNSB-site

Laat een bericht achter

U moet ingelogged zijn om een bericht te plaatsen!